Афишът

  Кинo

Аrtnеwscafe, Представяне на филма Право на любов

PlovdivWeek на 27/06/2012, 10:27

 

Аrtnеwscafe и правозащитната организация на лесбийки, гей мъже, бисексуални и трансполови хора „ЛГБТ Пловдив“ представят на вашето внимание филма  "Право на Любов".
 
Негов автор е Адая Теруел. „Право на любов“ е документален филм, който показва ежедневния живот на 7 семейства от 6 европейски държави (Гърция, Холандия, Франция, Испания, Швейцария и Италия) и ситуацията им на социално и легално ниво. Общото по между им, освен любовта, е че са семейства с две майки или двама татковци. Това филмово проучване показва големите различия в правно отношение в 7 различни държави. Разликите варират от пълно правно равенство до липса на социална подкрепа и права в други. С личните истории на тези семейства става ясно колко много са се борили и продължават да се борят ЛГБТ семействата за равенство и признаване в обществото. Той предоставя искрено свидетелство за огромната нужда да се установят Европейски граждански закони, които включват и защитават правата на ЛГБТ семействата.  Защото едно семейство е семейство където и да се намира, независимо от държавата, религията, пола или убежденията на неговите членове, правата му като такова трябва да бъдат признавани.
 
Филмът е представен на втората европейска среща на ЛГБТ семейства, която се проведе тази година от 28-и април до 1-и май в Испания, Льорет де Мар. За България това е втора прожекция за филма, след представянето му в „Конюшните на царя“ на 25-и юни.
 
Понастоящем, пълна брачна равнопоставеност има само в няколко страни: Испания, Белгия, Холандия, Норвегия, Швеция, Канада, ЮАР, Португалия, Исландия, Аржентина и Дания.
 
Филмът е заснет с подкрепата на FLG Associacón de familias de lesbianas y gais (Асоциация на хомосексуални родители)
 
Можете да видите част от прожекцията на този трейлър:

 http://vimeo.com/33959272

Или да се присъедините към организацията на следния адрес: https://www.facebook.com/lgbt.plovdiv
 
Входът е свободен!

 


Тагове: кино artnewscafe aфиш


статии от рубриката

Няма въведени коментари към новината

Коментирайте новините

  • Смени картинката
  • http://pic.bg/laptopi/lenovo
  • http://pic.bg/laptopi/asus/laptop-asx54cs
  • http://pic.bg/laptopi/acer/aspire/laptop-lx.rr90c.071-lx.rr90c.071

Къде в Пловдив?Зареждане на календара...