Афишът

  Изложби

Галерия Аспект, Изложба живопис на Николай Добрев

PlovdivWeek на 31/08/2012, 15:08

 

 Галерия „Аспект”  представя  един почти  непознат на пловдивската публика художник, ловчанлията Николай Добрев. Завършил живопис във Великотърновския университет, той през целия си живот се  занимава с преподавателска дейност,  и днес, вече превалил 60-те, е сред доайените на групата на художниците в родния си Ловеч. Талантлив и скромен –  тези две думи най-точно и ясно характеризират твореца Николай Добрев. Автор на значимо по обем живописно творчество, той не се афишира самоцелно  и не присъства натрапчиво в публичното пространство. Юбилейната му изложба в Ловеч  преди няколко години изненада мнозина – толкова качествена живопис и толкова значима по обем ретроспекция малко художници могат да покажат. 
Николай Добрев е пейзажист в най-добрия смисъл на думата и в неговите картини са запечатани много прекрасни кътчета от България.
 
Изложбата на Николай Добрев в галерия „Аспект” представя една много малка част от богатото му творчество – двадесетина картини, предимно от последните години. В  тази колекция от  морски сюжети и пейзажи от Ловеч, ненатрапчиво се вплитат и няколко естетски натюрморта със смокини. Цялостното усещане е за лекота, морски бриз и синя безкрайност и е белег за една стойностна естетска изложба с малко носталгия към отминаващото лято.  
  
 

 
статии от рубриката

Няма въведени коментари към новината

Коментирайте новините

  • Смени картинката
  • http://pic.bg/laptopi/lenovo
  • http://pic.bg/laptopi/asus/laptop-asx54cs
  • http://pic.bg/laptopi/acer/aspire/laptop-lx.rr90c.071-lx.rr90c.071

Къде в Пловдив?Зареждане на календара...