Афишът

  Музика

Конюшните на царя, Миленита

PlovdivWeek на 04/07/2012, 15:56

 

Конюшните на царя представят джаз програмата си за неделя с Миленита и приятели. Началото е в 21ч. Изпълнителите са: Миленита - вокал, Милен Кукошаров - пиано, Мартин Ташев - тромпет, вокал, Веселин Веселинов Еко - бас и Росен Ватев - барабани.
 

Миленита е името, обединяващо музикант, композитор, текстописец и певица в едно удивляващо цяло.

Родена е в Хавана, Куба. На 4-годишна възраст семейството и се премества да живее в Испания, а по-късно и в Мексико. Миленита се завръща в България на 14-годишна възраст. По това време се занимава и с различни други дейности, сред които и тази на сценарист в популярното студентско предаване "Ку-Ку". По-късно Миленита прекарва няколко години в Испания и Съединените Щати, за да се завърне окончателно в България около 2000-та година. Списъкът с професии, с които Миленита се е занимавала, включва още редактор на музикалната секция на списание "Паралели", телевизионен водещ, адвокат, PR консултант, бек-вокал, радио водещ в мадридското радио Arguelles.

Миленита става популярна в България през 2003 с песента "Моногамни". През 2004 пише три от песните за дебютния филм "Мила от Марс" на режисьорката Зорница София, който през същата година печели международния кинофестивал в Сараево. През 2005 излиза дебютният албум на Миленита "Do it Again". Тя прави алтернативен чил поп, а новият Gato, подобно на първия й албум Do it Again (2005), е най-ексцентричният запис в българския поп напоследък.

В песните й (на български, английски и испански) котешкият марш съжителства с игриво настроение, винтидж звук и приятно необикновени аранжименти на леки и запомнящи се мелодии и луди текстове.
След концерта премиера на "Gato" Миленита обикаля клубовете с новосформираната си група, а лятото на 2011г. го представи и като хедлайнер на голямата сцена на Sozopol Fest – July Morning.

През 2011 Миленита прави дебют и като актриса, играейки главната роля във филма на Димитър Коцев-Шошо "Лора от сутрин до вечер". Героинята й е градско момиче, което преживява луд ден, а настроението на филма е лежерно, романтично и едновременно с това – приятно невротично, точно като самата Милена.

Миленита участва също и в телевизионния сериал "Под прикритие". Milenita участва в програмата на БГ сцената на Elevation 2012.

 
статии от рубриката

Няма въведени коментари към новината

Коментирайте новините

  • Смени картинката
  • http://pic.bg/laptopi/lenovo
  • http://pic.bg/laptopi/asus/laptop-asx54cs
  • http://pic.bg/laptopi/acer/aspire/laptop-lx.rr90c.071-lx.rr90c.071

Къде в Пловдив?Зареждане на календара...