Афишът

  Театър

Драматичен театър, "Канкун"

PlovdivWeek на 13/02/2012, 17:02

 

Роден в Барселона, Жорди Галсеран пише на каталунски, а след това превежда собствените си пиеси на испански. Добре познат в своята страна и в Европа, за България той беше открит от Бина Харалампиева, която постави най-известната му пиеса „Методът Грьонхолм” в МГТ „Зад канала”, където тя се играе под заглавието „Шведска защита”.
 
„За успешна пиеса е нужна преди всичко добра идея, която никой режисьор не може да развали/ да изпорти. Тази идея трябва да се подаде лаконично”, казва Галсеран.
„Канкун” е написана в 2007 година. Премиерата се е състояла през октомври 2008 година на сцената на Театър Боррас в Барселона.
 
„…Две двойки със стаж в семейния живот не за първи път споделят лятната си ваканция. Този път в Канкун, знаменит курорт в Мексиканския залив. Отпуснатостта на курортното битие и едно „ако” отключват поредица  от комични и съвсем некомични ситуации, водят до признания и самооценка на досегашния живот на четиримата персонажи… Каква бездна се отваря, ако някога някъде ти си откраднал или не си откраднал нечии ключове от кола, по какви коловози може да се завърти животът ти и къде и с кого би протекъл той…”
 - Пенка Калинкова, scenatepe.cоm
 
Спектакълът е на голяма сцена.
 статии от рубриката

Няма въведени коментари към новината

Коментирайте новините

  • Смени картинката
  • http://pic.bg/laptopi/lenovo
  • http://pic.bg/laptopi/asus/laptop-asx54cs
  • http://pic.bg/laptopi/acer/aspire/laptop-lx.rr90c.071-lx.rr90c.071

Къде в Пловдив?Зареждане на календара...