Е-Репортер

  

Наталия Кобилкина: Без секс бракът трудно оцелява

Илияна Караланова на 03/03/2012, 16:39
Наталия Кобилкина
Снимка: natalia.bg
Наталия Кобилкина

Бракът ви трудно ще оцелее без секс, затова, мъже, когато жена ви каже, че я боли глава, измийте чиниите, пригответе вечерята, помогнете й в грижите за детето, а след това я пратете на маникюр. Колкото по-щастлива се чувства тя, толкова по-често ще е готова на ласки в леглото.

Това бяха част от съветите, които руската сексоложка Наталия Кобилкина даде на мъжката аудитория по време на лекцията си за семейния живот в мол "Галерия". Чаровната терапевтка се появи в ефирен стилен тоалет с дълбоко деколте - напълно в духа на прокламираните от самата нея послания за освободеност в общуването между половете.

Когато жена види мъж, годен за употреба, в главата й веднага се появява сапунен сериал - как ще го запознае с родителите си, ще се оженят, ще имат куп хлапета и ще прекарат старините си, хванати под ръка. Когато обаче мъж види жена, която отговаря на критериите му, първото нещо, за което се сеща, е секс. С този пример сексоложката онагледи разликата в гледната точка на двата пола. Според Кобилкина грешката на нежния пол е, че търси идеалния мъж. Въпросният екземпляр трябва да има носа на Иван, колата на Петър и заплатата на Стефан. На практика обаче това е трудноосъществимо. Жените започват връзката с идеята как ще "подобрят" партньора си. Казват си: Малко е недодялан, но ще го ремонтираме. Докато мъжете просто се влюбват в нас. Дори да не сме съвършени - с крив нос или малки цици, те не виждат недостатъците ни, смята руската сексоложка.

Тя цитира статистика, според която едва 49% от двойките сключват брак по любов. Други 10% го правят, защото смятат, че им е дошло времето, а и родителите ги притискат. Още толкова се женят, за да избягат от мама и татко. 15 на сто от двойките пък сключват брак по сметка. Парадоксалното е, че именно техният брак, а не този на "влюбените", оцелява по-дълго. Това се дължи на факта, че влизат във връзката без много очаквания.

Господ е хитър. Когато сме влюбени, това ни дава усещането, че летим на розови облаци с безброй херувими и сърчица около нас. Чувстваме се, сякаш ще експлоадираме от любов. Това се случва, защото в такива моменти нещо притиска центровете, които отговарят за критичността в нашия мозък. Не забелязваме, че обектът на нашите желания има шкембе, косми по гърба и е с оредяващ перчем. Женим се и след половин година се сблъскваме с реалността. Работата е там, че през първите 6 месеца от връзката си получаваме тази страст безплатно, а след това трябва да работим, за да я задържим, обяснява сексоложката.

Според нея мъжете и жените не се разбират, защото говорят на различни езици. Когато той иска секс, го обявява директно. Смята, че по този начин прави комплимент към партньорката си. Когато тя има проблем, казва: Нека да поговорим. След тази реплика, естествено, мъжът бяга презглава.

Защо съпругът ви избира любовницата си пред вас? Защото е уязвима, показва, че се нуждае от него, боготвори го, посочва Кобилкина. В практиката си тя има стотици случаи на жени, които играят ролята на силни и демонстрират, че се справят сами с проблемите. Мъжът веднага бяга от такива партньорки, тъй като те не му дават шанс да покаже, че е стойностен.

Скъпи дами, отговорностите са измислени за мъжете. Те перфектно прилягат на техните рамене. Просто се оставете на грижите им и бъдете слаби, посъветва Кобилкина. Според нея феминизмът е временно явление и ще отшуми след още няколко години. Като пример за перфектен баланс между женска сила и слабост тя даде Маргарет Тачър, която бе "желязната лейди", но вкъщи обличаше домашния халат и ставаше просто Маги.

Всички мъже идват при мен с един и същи въпрос "Как да я направя щастлива", разказа терапевтката. Практиката й е показала, че има рецепта за семейно щастие - жената трябва да уважава мъжа си, а мъжът - да обожава своята съпруга. Мъжете са пристрастени към наркотика, наречен "възхищение". Приемете, че съпругът ви е съвършен и уникален. Казвайте му често, че е най-правилният мъж за вас и любовта ви ще е вечна, убедена е сексоложката.
статии от рубриката

4 коментар(а) към "Наталия Кобилкина: Без секс бракът трудно оцелява"

piliondel - 2012-03-03 17:22:24 Права е жената!
iliqn - 2012-11-03 11:10:18 mno chesto se pitam kak li shte e sexat sas teb nataliq sas takava krasiva i opitna jena kato teb tolkova sexi i jenstvenna
Nikolai Bogdanov - 2012-11-08 19:32:00 MOJE LI DA POLUCHA POSHTATA NA NATALIA KOBILKINA ZADA I ZADAM DVA VAPROSA KOITO MNOGO ME VALNUVAT

Коментирайте новините

  • Смени картинката
  • http://pic.bg/laptopi/lenovo
  • http://pic.bg/laptopi/asus/laptop-asx54cs
  • http://pic.bg/laptopi/acer/aspire/laptop-lx.rr90c.071-lx.rr90c.071

Къде в Пловдив?Зареждане на календара...Архив