Градът

  Пловдив

Шеф Борис Петров и д-р Невен Енчев заедно майсторили пирога за Руската вечер в Alchemist Residence

PlovdivWeek на 09/11/2015, 13:08

Снимка:
Комбинацията от руски ястия, емблематичната водка „Столичная“ и руски песни създаде невероятната атмосфера за гостите на Alchemist Residence в с. Белащица край Пловдив в събота. Там  Клубът на Алхимика организира специалната Руска вечер, на която всички се потопиха в кулинарната кухня на Севера. 
Домакинът д-р Невен Енчев приветства гостите на последната тематична вечер за сезона. Той припомни, че до този момент Клубът на Алхимика събра свои приятели на италианска, гръцка и арменска вечер. Заедно с тях посрещнаха еврейската Нова година и направиха първия у нас Октоберфест с дегустация на немска кухня, Хелоуин, където беше представена американска кухня и Анасонова вечер, когато бяха поднесени ястия, приготвени по турски рецепти. На всяка от вечерите присъстваха представители на дипломатическите мисии на тези държави, а в последните две участва и шеф готвачът Борис Петров, най-новото попълнение в екипа на Резиденцията на Алхимика.
Докато гостите отпиваха от прочутата водка, на дансинга излезе очарователната изпълнителка Елица Лалова и откри с обичаната от всички песен на Алла Пугачова „Милллион алых роз“. „Здравствуйте!“, обърна се тя към гостите, преди да запее. Руският език се превърна почти в официален и всички пробваха да говорят на него, но след 3-4 реплики се предаваха и превключваха на  български фрази. Бяха изпълнени „Очи черные“, „Поручик Галицин“, „Не надо грустить, господа офицеры“, „Калинка, моя“ и още много любими руски песни. 
Единственото сетиво, което се развива и възпитава през целия живот на човека, това е вкусът, заяви д-р Енчев. И уточни, че цитира шеф готвача Борис Петров, когато покани да сподели част от своя опит. Известният майстор благодари на лекаря, когото обяви за изкусен кулинар. Той ражда много идеи, но най-ценното му качество е, че изпипва нещата до последния детайл - до полунощ участва в приготвянето на пирога, разкри шеф Петров. Двамата бяха сътворили истинска „Руска приказка“, част от която беше превъзходна руска салата, столична винегрет, пастет от кафяв фасул, бяла ряпа, моркови с орехи, туршия и саламурени краставички. Сельодката беше призната за най-доброто мезе за водката. Гостите се възхитиха и на картофените пирожки, на блините с пилешко, гъби и кашкавал, на пелмените със заквасена сметана и масло. Те се насладиха на любимия на руснаците борш с телешко месо и на рибена чорба „Уха“, както и на  изпечения свински бут. За десерт екипът на Резиденцията поднесе пряники – курабийки от ръжено брашно с мед, канела и индийско орехче. Пирогът беше приготвен с горски плодове от биоградината на д-р Енчев.
Домакинът поздрави от името на всички рожденика инж. Венцислав Пейчев, собственик на асеновградската бонбонена фабрика "Алпи". А след полунощ поздравления получи и чаровната доктор Табакова, съпруга на известния енергиен бос инж. Табаков. Купонът продължи с руския репертоар, като не бяха пропуснати „А нам все равно“ и „Земля в илюминаторе“, които напълниха дансинга.  
Гости на Руската вечер бяха Иван Соколов, председател на Съвета на директорите на Международния панаир в Пловдив, главният архитект на община „Родопи“ Атанас Недевски и младият и перспективен гинеколог от болница „Медлайн“ д-р Борислав Иванов. 
На следващото събиране ще представим гурме менюто на шеф Петров, обяви домакинът и обеща това да е съвсем скоро, защото проектът е пред финализиране.статии от рубриката

Няма въведени коментари към новината

Коментирайте новините

  • Смени картинката
  • http://pic.bg/laptopi/lenovo
  • http://pic.bg/laptopi/asus/laptop-asx54cs
  • http://pic.bg/laptopi/acer/aspire/laptop-lx.rr90c.071-lx.rr90c.071

Къде в Пловдив?Зареждане на календара...